Pivovarna Zvezda

PIVOVARNA ZVEZDA

LOGOTIP_Pivo

Pred nekaj manj kot dvajsetimi leti, natančneje leta 1999 je Restavracija in pivnica Zvezda v Murski Soboti svojim gostom prvič postregla z vrčkom doma varjenega piva. Osem let kasneje se je proizvodnja zaustavila in zdelo se je, da so časi “Zvezda” pive minili. Potrebnih je bilo deset sušnih let, da se je situacija spremenila. Po ponovnem zagonu pivovarne septembra 2017 boste pri nas lahko ponovno uživali v doma varjenem pivu, kjer vam bomo za začetek ponudili štiri različne vrste piva, svetlo pivo Zvezda, temno pivo Republika, amber Rdeči Kolibri in posebnost pivovarne zeleno pivo z imenom Zeleni Škrat.
SVETLO ZVEZDA 
Svetlo pivo Zvezda je nefiltrirano in ne pasterizirano. Svetli premium lager Zvezda je varjen po izvirni češki recepturi in je temelj naše pivovarne že od leta 1999. Pivo vsebuje dva slada in to sta Pilsner in Cristal lajt in naš odlični slovenski hmelj Aurora in Stirijan gold. Svetlo pivo Zvezda je lahko pitno z nežno hmeljno aromo in nizko vsebnostjo CO2. Ima bogato belo peno in zlato rumeno barvo in je za najširši krog ljubiteljev piva. Vsebnost alkohola je 4,5%.
TEMNO REPUBLIKA
Temno lager pivo Republika je narejeno po starem češkem receptu in dopolnjuje ponudbo svetlega lagerja v njegovi temnejši izvedbi. Temno pivo vsebuje tri različne slade, ki so Pilsner, Melan in Blek, ter slovenski hmelj.
Temno pivo Repubklika s temno karamelo dodatno obogati telo piva in ustvari sladkobnejšo noto. Vsebnost alkohola je 4,5%.
ZELENI ŠKRAT
Pivo je varjeno po starem češkem receptu. S to plemenito pijačo smo hoteli nekaj več, vanj smo skrbno vložili vse znanje in ustvarili pivo zelene barve s snežno belo bogato peno iz savinjskega hmelja. To je pivo v pravem pomenu besede.
V vrček natočimo jasno, smaragdno zeleno pivo, ki ga pokriva srednje velika in dokaj obstojna bela penasta krema. Aroma je zelo nežna, zaznali bomo namreč le rahle kruhaste note. Okus se začne z rahlo sladkobo in kruhastim občutkom, zaključi pa se z nežno grenkobo hmelja. To je zelo lahek in piten Pilsner, ki se po okusu sicer ne razlikuje zelo od navadnega svetlega piva, je pa brez dvoma nekaj drugačnega in zanimivega. Vsebnost alkohola je 4,2%.
RDEČI KOLIBRI
Pivo je varjeno po načelu klasičnega lagerja. Vsebuje 4 vrste ječmena in 3 vrste slovenskega hmelja. Pivo je hladno hmeljeno s slovenskim hmeljem Kolibri. Hmelj nam poveča grenkobo a nam da prijetno aromo. Rdečo barvo nam da slad amber, zato je pivo popolnoma naravno in brez dodanih aromatov ali barvil. Vsebnost alkohola je 5,5%.

piva zvezda 2018